Rágcsálóirtás

A rágcsálók gazdasági kártételük mellett szennyezésükkel közegészségügyi veszélyt is jelentenek. Az egészség védelme és az okozott károk megakadályozása miatt a rágcsálók ellen védekezni kell.

Rágcsálóirtásra eredményesen és széles körben használatosak a véralvadásgátló hatóanyagú csalétkek. A rágcsálóirtószerek veszélytelen felhasználását, a rágcsálóirtó szerelvények (patkányetető láda, egéretető doboz) teszik lehetővé. Nyitott élelmiszerek mellett illetve ahol egyéb okból nem használható irtószer más eljárásokat alkalmazunk.

A rágcsálóirtás ma már elterjedt módja az Integrált Kártevőirtási eljárás (IPM / IPC). A kártevők elleni integrált védekezés olyan populációszabályozó rendszer, mely – a kártevő populációk csökkentése és azok gazdasági kártételt el nem érő szinten tartása érdekében – hasznosít minden alkalmas egymással összefüggő eljárást.

Kártevőirtási szolgáltatásainkat egyaránt ajánljuk magánszemélyeknek, ingatlan kezelőknek, intézményeknek, HACCP körben tevékenységet végzőknek, illetve mindazoknak akik kötelezettek és akiknek problémát okoz a kellemetlen lakótárs.

A jogszabály, irtószer, szerelvény és kártevő ismerettel csak erre képzett szakemberek rendelkeznek, ezért célszerű Őket megbízni a rágcsálóirtással.

Patkányirtás:

Élelmiszer keresés közben nagy területet bejár, saját utat alakítva ki mozgásával. Nyomai hamar észrevehetők.

Patkánymentes állapot az épületen belül, kívül a csatornák és alépítmények kezelésével biztosítható.

Megjegyzés:
Budapesten és néhány nagyobb városban a patkányirtást egy kivitelezőre bízták. Itt bejelentés után rövid határidővel a bejelentő számára díjmentesen elvégzik a kezelést.

Budapesten a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala kiemelten fontosnak tartja a patkánymentességet és ezért mind a lakosság, mind az intézmények, mind a közületek számára ezt díjmentesen biztosítja.
Bejelentés Budapesten, telefonon a 432-0412-es számon lehetséges.


Egérirtás:
Mivel akciórádiusza és vízigénye kicsi, néha hamarabb lehet a vizelete szagát érezni, mint az állatot meglátni. Betakarítás után és a tavaszi időszakban elindul, de egyébként inkább behurcolják.

Épületen belüli irtásuk jellemzően irtószer és csapda használatával történik.