Kártevőmentesség? Igen, lehetséges!

Képzett, gyakorlott, erkölcsileg fedhetetlen munkatársak biztosítják az Ön által elvárt eredményt. Dolgozóink ráadásul érvényes egészségügyi könyvvel rendelkeznek és ismerik a GHP (Jó Higiéniai Gyakorlat) előírásait.

Read More

Patkány, Egér

A rágcsálóirtás ma már elterjedt módja az Integrált Kártevőirtási eljárás (IPM / IPC). A kártevők elleni integrált védekezés olyan populációszabályozó rendszer, mely - a kártevő populációk csökkentése és azok gazdasági kártételt el nem érő szinten tartása érdekében - hasznosít minden alkalmas egymással összefüggő eljárást.

Read More

Csótányirtás, Hangya, Ágyipoloska, Szúnyog

Az irtószerek gél illetve permetezőszer formában jutatható ki. Az eljárás különböző, de mindkettő eredménye a MENTESSÉG.

Read More

TreeCare programról és az eljárás lényegéről részletesebben itt olvashatnak: Agrosol

Fertőtlenítés!

Képzett, gyakorlott, erkölcsileg fedhetetlen munkatársak biztosítják az Ön által elvárt eredményt. Dolgozóink ráadásul érvényes egészségügyi könyvvel rendelkeznek és ismerik a GHP (Jó Higiéniai Gyakorlat) előírásait.

Read More

Növényvédelem

Közterületeken, parkokban, közintézményeknél előforduló szoliter, illetve sorfákat (vadgesztenyefa, platánfa, hársfa, tölgyfa) károsító rovarok -vadgesztenye aknázómoly…

Read More

IPM-HACCP

HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point = Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok Magyarországon elterjedt élelmiszer biztonsági rendszer)

Read More

Mottónk:
„Nincs olyan kis probléma, amit ne vennénk komolyan,
de nincs olyan nagy sem, amiben ne tudnánk segíteni.”

Az országban elsők között felkészültünk és bevezettük az egységes EURÓPAI CEPA / CEN (MSZ EN) 16636/2015
Kártevő – mentesítési szolgáltatások szabványt.
Az ezt bizonyító dokumentum a tanúsítványaink menüpontban elérhető.

Kedves érdeklődő, leendő partnerünk!

A Lakidar Kft több mint 20 éve működik budapesti székhellyel az ország egész területén. Cégünk 100%-ban magyar tulajdonú.
– Az elsők között alkalmaztuk a mai kor jó higiéniai gyakorlatának (GHP) megfelelő monitorozást és a mért eredményekhez igazodó Integrált Kártevő Kezelést – IPM-et (Integrated Pest Management) és a IPC-t (Integrated Pest Control), mely kulcsa a kártevőmentességhez. Büszkék vagyunk arra, hogy dokumentációnk egy része a gázmesteri oktatás részét képezi, és azt a gyakorlatban egyre többen alkalmazzák. Cégünk a ma már széles körben elterjedt, gél-technikával való csótányirtás egyik magyarországi úttörője volt.


IPM feladata
Az általunk használt rendszer feladata, hogy megakadályozza a kártevőpopulációk fejlődését amellett, hogy a rovar- és növényvédőszerek használatának mértékét és az egyéb beavatkozásokat gazdaságos szinten tartja.

IPM célja
Megismerni és alkalmaznia biológiai, mechanikai, fizikai vagy egyéb, kevésbé kockázatos stratégiákat, hogy minimalizáljuk a rovar- illetve növényvédőszerek használatát ezzel csökkentsük az egészségre és a környezetre gyakorolt hatást.
Ahol szükséges a rovar-és rágcsálóirtó illetve növényvédőszer használata, a szelektivitás fontos szempont, hogy csökkentsük az ökoegyensúly felborulásának mértékét és biztosítsuk a biztonságos alkalmazást.

IPM rendszerünk
– Terület személyes felmérése
– Monitoring rendszer kiépítése, telepítés – dokumentációkészítés
Saját fejlesztésű nyilvántartó rendszer, mely a kártevők mennyiségének és pontos előfordulásának megállapítására alkalmas. Ezekből az adatokból táblázatok illetve diagramok segítségével információt kapunk a rágcsálók, rovarok életciklusáról és előfordulásukról.
– A kapott adatok alapján kiértékelés és ennek megfelelő cselekvési terv elkészítése.
– Fontosnak tartjuk a képzést. Megrendelőinknél kérésükre oktatást tartunk – a saját több évtizedes tapasztalatainkra épülő oktatási segédanyagunk segítségével – a kártevőkről (külső megjelenésük, életmódjuk, előfordulásuk stb.) és együtt meghatározzunk a cselekvési szinteket a kártevők ellen a fertőzöttség veszélyének mértéke alapján.
– Folyamatosan nyomon követjük a hazai és nemzetközi szaksajtót, kiállításokon veszünk rész és a legújabb fejlesztéseket, ahol a kutatás eredményei bizakodásra adnak okot beépítjük a gyakorlatunkba, felmérjük a hatékonyságukat és alkalmazásuk következményeit a kártevőmenedzsment és a szélesebben vett környezet számára.

– Nyilvántartást vezetünk a felhasznált irtószerekről és kizárólag hatósági engedéllyel rendelkező készítményekkel dolgozunk, melyek biztonsági adatlapjai honlapunkon keresztül letölthető.

– Betartjuk az (OEK Országos Epidemiológiai Központ) által kiadott és érvényben lévő előírásokat.

– Szakképzett dolgozóink tagjai a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarának (MESZK), valamint a Magyar Egészségügyi Gázmesterek Egyesületének (MEGE) elnökségének.

– Nagy hangsúlyt fektetünk munkatársaink folyamatos képzésére, munkaeszközeink folyamatos fejlesztésére, valamint az új, környezetkímélő technológiák bevezetésére, hogy munkánkkal a ma elérhető legjobb szolgáltatást nyújtsuk.

– Cégünk rendszeres résztvevője szakmai konferenciáknak is.

Minőségbiztosítás:
Bevezettük és működtetjük az ISO 9001 minőségbiztosítási és a 14001 környezetbiztosítási rendszert. Az SGS Hungary Kft. tanúsítványát a honlapunkon az ISO menüpont alatt letöltheti.

Tevékenységeink:
– állati kártevők elleni védelem keretében monitorozás és irtás
– egér és patkány
– csótány
– hangya
– szúnyog
– légy
– ágyi poloska
– darázs
– aszalványmoly
– madarak elleni védelem
– fertőtlenítés, lomtalanítás
– a növényvédelem területén sorfák és ligetek kezelése permetezéssel, favágás, sarjirtás és gyomirtás
– Ültetvények, szőlők és vetések védelme varjak, seregélyek és nyulak ellen solymászattal.